HOME CONTACT
Romana English
COMPANIA
PRODUSE
Nexus
ExDeCo
DICOS
Nexus retail
ExDeCo Retail
DICOS Retail
Web Retail
SERVICII
CONTACT


Aplicatia DICOS

DICOS

DICOS (Dealer-Importer Communication System) este o aplicatie de interfatare a doua sau mai multe sisteme NEXUS.

In conditiile in care exista mai multe aplicatii Nexus (la mai multe companii), DICOS devine un nod de interfatare, la care diferitele aplicatii NEXUS se conecteaza si pot schimba informatii. Fiecare server NEXUS poate avea propriul server DICOS ce va fi accesat de alte aplicatii Nexus.

De exemplu, o companie ce utilizeaza NEXUS ca program de gestiune isi poate instala DICOS, daca are furnizori sau clienti ce utilizeaza tot aplicatia NEXUS. Acestia din urma vor putea, prin propria aplicatie NEXUS, sa acceseze anumite informatii din serverul NEXUS al companiei principale (ce detine serverul DICOS).

Actiunile ce pot fi executate (dar nu sunt limitate) prin intermediul DICOS sunt:

  • Vizualizarea stocurilor (de masini, de piese) si transferul comenzilor. Fiecare dealer, pe linga propriile stocuri, va putea interoga sau comanda si alte stocuri disponibile (ale importatorului sau ale altora)
  • Istoricul unui autovehicol (odata ce un contract de reparatie a fost finalizat, datele acestuia se transmit la o baza de date unica, ce aduna aceste date la nivel national). Orice dealer, va putea interoga aceasta baza de date, in momentul in care introduce un cod VIN.
  • Updatarea automata a bazelor de date ale dealerilor (nomenclatoare, liste de preturi, etc)
  • Transferul documentelor electronic. De exemplu, in cazul unei comenzi de piese, factura emisa de importator va fi transmisa electronic. Aceasta la randul ei va fi prelucrata electronic, inclusiv prin crearea unui NIR, la dealer.

Atat datele importatorului cat si cele ale dealerului sunt asigurate prin interfatarea nodurilor de comunicatie din reteaua Importator-Dealer prin servicii specializate in [transfer-prelucrare-transfer] de date. In acest fel bazele de date din retea sunt protejate de acces nedorit.COPYRIGHT 2021 Tronn Software